Scrum Master oefen examenvragen

Voor wie zich wil voorbereiden voor een Scrum Master certificaat kan hieronder kijken wat voor soort vragen hij of zij kan verwachten op een examen. Dit soort vragen zijn onderdeel van onze Scrum Master training.

Het Scrum raamwerk wat de basis is voor de examens is eigenlijk niet heel ingewikkeld, maar de examens kunnen soms lastig zijn door het (Engelse) taalgebruik en doordat je moet doordenken over bepaalde praktijksituaties.

zie ook hier: Product Owner voorbeeldvragen voor het PSPO-1 certificaat.

Oefen hieronder met de Scrum Master examenvragen

Er zijn verschillende aanbieders van Scrum Master certificaten dus het is verstandig om ook te bedenken welk Scrum certificaat nu het beste past bij jouw leerdoel en situatie. Wij adviseren zelf een Scrum Master of Product Owner certificaat van Scrum.org als beste opties voor certificering.

Afhankelijk van de aanbieder van het certificaat bestaat een examen meestal uit 40 tot 80 vragen die je in een uur moet beantwoorden en waarvan je er meer dan 85% goed moet hebben.

Het is verstandig om meer oefenexamens te doen voordat je het examen zelf gaat doen. We hebben hiervoor een aantal PSM-1 proefexamens ontwikkeld, die onderdeel zijn van onze Scrum Master trainingen:

Als je nog vragen hebt over Scrum of over Scrum certificering, stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>