Subsidiemogelijkheden en belastingaftrek

Aftrekbaar voor bedrijven en ZZP-ers

Bedrijven en ZZP-ers kunnen de kosten voor hun trainingen als kosten aftrekken van de belastingen.

Scholingsvouchers Metaal & Techniek

Werknemers die onder de Metaal en Techniek cao vallen kunnen in veel gevallen gebruik maken van een scholingsvoucher ter waarde van 1500 Euro. Deze kan je aanvragen via de vakbonden FNV of CNV. Je hoeft daarvoor geen lid te zijn van de vakbond.

Aanvragen en meer informatie: via FNV
Aanvragen en meer informatie: via CNV

Subsidie opleidingen sector Metaalbewerking

Als je werkzaam bent in de Metaalsector kan je in veel gevallen via OOM een vergoeding tot 75% van de opleidingskosten krijgen. Meer informatie en aanvragen van subsidie voor onze opleidingen.

Ontwikkelvoucher werknemer sector Metalelektro

Werknemers die onder de CAO Metalelektro vallen kunnen in veel gevallen gebruik maken van een ontwikkelvoucher ter waarde van 1500 Euro. De ontwikkelvoucher werknemer vraag je aan via een loopbaancoach van een vakbond: CNVFNVDe Unie of VHP2 (hiervoor hoef je geen lid van een vakbond te zijn of te worden). Wil je meer informatie, klik dan op deze link.

Subsidie opleidingen sector Kartonnage en Flexibele verpakkingen

Als jouw bedrijf (of jij als werknemer) onder de CAO Kartonnage en Flexibele verpakkingen valt, dan is er een mogelijkheid om FCB subsidie aan te vragen. Je kunt deze subsidie aanvragen via het fonds FCB. Onder voorbehoud van de goedkeuring van het FCB, worden onze opleidingen geheel of gedeeltelijk vergoed door het FCB.

Mocht je hier meer informatie over willen hebben, neem dan gerust (rechtstreeks) contact op met het FCB via info@fcb-verpakkingen.nl

Stichting ASD (Arbeidsmarkt- en scholingsfonds Defensie)

Ben je werkzaam binnen de sector Defensie en wil je als burger of militair een training of opleiding volgen, dan kan dit in veel gevallen met subsidie van de stichting ASD (Arbeidsmarkt- en scholingsfonds Defensie). Meer informatie kun je vinden op https://stichtingasd.nl/vraag-hier-je-subsidie-aan/

Betaling van de opleiding door het UWV

Als je een WW of WIA uitkering hebt, betaalt het UWV mogelijk jouw opleiding. Meer informatie over deze mogelijkheid kun je op de website van het UWV lezen.

Deelnemers uit Rotterdam

Als je in Rotterdam woont kan je mogelijk gebruik maken van het Rotterdams Scholingsfonds (max. 2500 Euro). Ga naar de site van het Rotterdams Scholingsfonds voor meer informatie.

Opleidingssubsidie via Handel Groeit

Handel Groeit is een Opleidings- en Ontwikkelfonds, geïnitieerd door de sociale partners in de sector. Ben je werkzaam in de handel dan ontvang je mogelijk 30% opleidingsbudget. Meer informatie is te vinden via de site van Handel Groeit.

Werkzaam binnen een agrarische en groene sector?

Ben je werkzaam binnen een agrarische en groene sector en betaalt je werkgever premie aan het fonds Colland Arbeidsmarkt? Afhankelijk van de sector waarin je werkzaam bent kom je mogelijk in aanmerking voor subsidie. Kijk op de website van Colland Arbeidsmarkt voor de actuele voorwaarden voor subsidie.

Deelnemers uit de regio Zwolle

Kom je uit de regio Zwolle dan kan je waarschijnlijk subsidie op je training krijgen via het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Maximaal 50% tot een bedrag per 2500 Euro. Kijk hier voor de regeling.

Werkzaam in de transport of logistiek?

Werk je in de transport of logistiek of wil je in die sector gaan werken? Mogelijk kan je subsidie krijgen op onze opleidingen . Meer informatie via de site van het sectorinstituut Transport en Logistiek.

Deelnemers uit de Achterhoek of de regio Twente

Kom je uit de Achterhoek of de regio Twente, dan kun je waarschijnlijk subsidie op je training krijgen. Bijvoorbeeld via het Achterhoeks Talentenfonds. De stappen die je kunt nemen zijn te vinden via deze link. Een leven lang ontwikkelen voor iedereen in Twente? Het Twents Fonds voor Vakmanschap motiveert, adviseert en faciliteert werkenden, werkzoekenden en werkgevers op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen. Meer informatie is te vinden via de site IKBINDR.

Cursisten volgen een opleiding

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.