Scrum

Scrum is het meest toegepaste raamwerk bij agile projecten. Ook bij Scrum ga je niet uit van een vooraf gedetailleerd projectplan maar hou je de mogelijkheid om tijdens het project bij te sturen. In de Scrum training leer je hoe het Scrum raamwerk werkt, de rollen, taken en mechanismes in een Scrum project. De training is bedoeld voor iedereen die Scrum wil gaan toepassen bij zijn of haar projecten.

Tijdens de trainingsdag leer je hoe Scrum werkt en hoe je het kunt toepassen. Wie daarna ook nog een Scrum certificaat wil behalen kan zich voorbereiden op het Scrum Master en/of Product Owner certificaat (PSM-I en/of PSPO-I) van Scrum.org via de elearning modules die je bij deze training krijgt. De online modules zijn optioneel voor wie graag een certificaat wil behalen. Met de online  examens behaal je zowel een Scrum Master certificaat als een Product Owner certificaat en ben je voorbereid voor de officiële examens van Scrum.org. Het is dus een combinatie van twee opleidingen in een (Scrum Master en Product Owner).

Kosten
€ 850 excl. BTW (€ 1.028,50 incl. BTW) of
€ 945 BTW vrijgesteld
Inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie en thee

Indeling
2 dagen (1 dag live en 4-12 uur online materiaal)
Een trainingsdag bestaat uit 2 blokken van 3 uur les en 1 uur lunchpauze.

De trainingstijden zijn van 10:00-17:00 uur. Alle trainingslocaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.

cursusdata en aanmelden


Scrum Master certificaat

Als je scrum teams wil gaan leiden of begeleiden òf als je scrum wilt introduceren in jouw organisatie, dan is het slim om je Scrum Master certificaat van Scrum.org (PSM-I) te behalen. Met dit certificaat bewijs je dat je scrum beheerst en bovendien word je geregistreerd als gecertificeerde Scrum Master bij hun organisatie.

Product Owner certificaat
De product owner is verantwoordelijk voor de productontwikkeling bij een Scrum project. Wil je de Product Owner rol hebben bij een Scrum project dan is het slim om je Scrum Product Owner certificaat van Scrum.org (PSPO-I) te behalen. Met dit certificaat bewijs je dat je scrum beheerst en bovendien wordt je geregistreerd als gecertificeerde Product Owner.

Voor wie?
Voor de cursisten die zich vooral op Scrum willen richten binnen de agile wereld en eventueel het officiële certificaat PSM-I en/of het PSPO-I certificaat willen behalen hebben we deze cursus ontwikkeld. Deze cursus bestaat uit één trainingsdag met een docent en ongeveer anderhalve dag elearning (te volgen wanneer het jou past). In de cursusdag wordt alles behandeld wat je moet begrijpen en in het elearning deel wordt je getrained om het examen in een keer te halen. Na de start van de training heb je een jaar de tijd om het online materiaal door te nemen.

Het programma van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wat is Agile? Wat is Scrum?
 • Waarom scrum in vergelijking met traditionele projecten (“watervalmodel”)?
 • Scrum theorie
 • Het Scrum proces
 • De Scrum artefacts
 • Scrum events
 • Dienend leiderschap
 • Scrum materialen
 • The Scrum guide
 • Het maximaliseren van productwaarde
 • Schatten en opleveren van Backlog items
 • Het opleveren van (deel-)producten
 • De Product Owner  en Scrum master in de praktijk
 • Scrum PSM-1 proefexamens
 • Scrum PSPO-1 proefexamens
 • Scrum proefexamens met meer dan 500 oefenvragen

De cursus bestaat uit één trainingsdag. Als je ook de certificaten wilt behalen moet je rekenen op 4 tot maximaal 12 uur werk met het doornemen van de elearning onderdelen en de proefexamens. Tijdens de elearning modules wordt je stap voor stap voorbereid voor het exam, als je ergens niet uitkomt is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen of het hebben van contact met je docent.

Na de cursus
Deze training heeft een eigen Scrum Master en Product Owner certificaat dat je na het doen van het online examen behaalt. Dit examen doe ja na afloop van de trainingsdag en kost niets extra. Je mag het examen zo vaak doen als nodig. Je kunt dus twee certificaten met deze cursus behalen.

Wanneer je deze cursus (trainingsdag en online examentraining) doorlopen hebt ben je ook goed voorbereid voor het PSM-I en/of PSPO-I examen op Scrum.org. Let op om dit examen te doen moet je nog een aanvullende investering doen (150$ en/of 200$ via scrum.org).

Voorkennis
De cursus wordt in het Nederlands gegeven maar het examen is in het Engels. In de cursus zitten veel Engelstalige termen en ook de proefexamens zijn in het Engels dus beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk.

Verschil met de Agile opleiding?
Er is een grote overlap met onze Agile opleiding en we raden mensen niet aan om ze allebei te doen. Deze Scrum opleiding concentreert zich vooral op Scrum, de Agile opleiding is breder, Scrum is hier een kleiner onderdeel. Daarbij biedt de Scrum opleiding examentraining voor het behalen van het officiële Scrum Master certificaat (PSM-I) en/of Product Owner certificaat (PSPO-I) bij Scrum.org en is de begeleiding om deze certificaten te behalen intensiever.

Meer lezen over Scrum?

Afbeelding Brochure Scrum trainingenDownload hier de Brochure Scrum trainingen met meer informatie over deze training. De kosten voor deze opleiding bedragen 850 Euro exclusief btw.

Je behaalt na het examen van deze cursus een certificaat. Wil je ook het officiële Scrum.org certificaat dan is een aanvullende investering nodig van 150 $ (Scrum Master) of en/of 200 $ (Product Owner) om je examen af te nemen op Scrum.org.

Tip: voor deze training kom je mogelijk in aanmerking voor STAP-budget subsidie.
Wil je graag ook het certificaat van Scrum.org behalen en vind je het niet erg om online te leren? Kijk dan ook bij onze Scrum + Examenvoucher training.

cursusdata en aanmelden