MS Project

MS Project is een belangrijk hulpmiddel bij de planning en beheersing van (wat grotere) projecten.  We bieden MS project aan als inhouse opleiding en als individuele online MS project cursus.

Inhouse MS Project opleiding

In de inhouse cursus MS Project leren de deelnemers de soms wat complexe software tot in de details beheersen. Het is een groepstraining die gezamenlijk gestart en beëindigd wordt tijdens een Zoom of Teams sessie.

Vorm: De inhouse training wordt gestart en be-eindigd met een online les via Zoom of Teams. Daartussen werken de deelnemers individueel aan hun eigen e-learning MS project cursus. Daarbij kunnen er vragen en casussen worden voorgelegd aan de docent en is het ook mogelijk om tussentijds extra Zoom of Teams lessen in te lassen. Wij hebben geleerd dat deze werkvorm veel beter werkt dan klassikale lessen omdat iedereen zo op zijn of haar eigen tempo en niveau kan werken en in de regel toch de cursus binnen afgesproken tijd af zal maken. Er is dus wel begeleiding en ook kunnen er maatwerk casussen of maatwerk onderwerpen behandeld worden.

Onderdelen van de cursus MS Project

Globaal staan hieronder de onderdelen van de cursus. Meer details over de inhoud vindt u terug in het overzicht van onze elearning cursussen MS project. Het is mogelijk om maatwerk stof en opdrachten te verwerken in het programma. Bijvoorbeeld het maken van een echte planning van een eigen project.

  • Introductie MS Project als “tool voor projectmanagement”
  • Inrichten MS Project (instellen persoonlijke voorkeuren)
  • Starten van een nieuw project, keuze voor te gebruiken functies
  • Plannen van een project (actviteiten, fasen, milestones)
  • Werken met resources
  • Beheren van een project en managen van wijzigingen, afwijkingen e.d.
  • Rapportagemogelijkheden
  • Afronden van een project
  • Samenwerken in een project

Let op: deze cursus wordt alleen incompany gehouden voor een groep en het programma kan worden aangepast op het niveau van de individuele deelnemers. Het lesmateriaal is gebaseerd op onze online MS project cursus voor beginners en/of de online cursus MS project voor gevorderden.

Afhankelijk van de voorkennis en het niveau van de deelnemers kan de cursus in 1 tot 3 maanden afgerond worden, op basis van een aantal uur studie per week. Indien nodig wordt de training gecombineerd met onze cursus Projectmanagement.  Voordat de training begint, vindt er eerst een intakegesprek plaats. Daarin wordt er gekeken naar eventuele specifieke knelpunten of leerdoelen welke in de cursus extra aandacht behoeven.

De groepsgrootte voor deze training is maximaal 12 personen. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte.