Agile Online

Agile Online training

De inhoud van de opleiding is vrijwel gelijk aan onze Agile opleiding met een docent maar dan online door middel van videoinstructies, interactieve oefeningen, huiswerk modules (insturen van opdrachten), forumdiscussies, testen en een examen.

We werken daarbij met de belangrijkste verschillende Agile-methodes, zodat je niet vast zit aan een bepaalde school of stroming. Zo wordt er gekeken naar het traditionele watervalmodel, Extreme Programming (XP), SCRUM, DSDM en andere methoden.

Tip: voor deze training kom je mogelijk in aanmerking voor STAP-budget subsidie.

Kosten
€ 250 excl. BTW (€ 302,50 incl. BTW) of
€ 275 BTW vrijgesteld

Indeling

8 lesblokken met stapsgewijze oefeningen, toetsen en video’s.
Totale tijd nodig om de training af te ronden: 12-16 uur.
Je krijgt een jaar lang toegang tot onze e-learning en examenmodule.

aanmelden

Wat is Agile?

Agile is een methode om projecten te doen waarbij je niet vooraf het projectresultaat helemaal vastlegt. Je houdt bewegingsruimte over om tijdens het project te veranderen als dat betere resultaten oplevert. Voor sommige projecten levert dit een veel beter resultaat op dan de traditionele projectmanagement methodes (ook wel watervalmethodes genoemd). Oorspronkelijk is Agile ontstaan in de wereld van software ontwikkeling maar inmiddels heeft het een veel bredere toepassing en wordt het ook gebruikt in de zorg, bij overheden, start en scale-ups, marketing en communicatieafdelingen. Vooral bij creatieve projecten en projecten die in hoge mate onvoorspelbaar zijn zoals onderzoeksprojecten heeft Agile grote voordelen.

Online cursus scrum voorbeeld
Screenshot online cursus agile

Inhoud training Agile

De inhoud van de opleiding is vrijwel gelijk aan onze Agile opleiding met een docent maar dan online door middel van videoinstructies, interactieve oefeningen, huiswerk modules (insturen van opdrachten), forumdiscussies, testen en een examen.

We werken daarbij met de belangrijkste verschillende Agile-methodes, zodat je niet vast zit aan een bepaalde school of stroming. Zo wordt er gekeken naar het traditionele watervalmodel, Extreme Programming (XP), SCRUM, DSDM en andere methoden.

Het programma van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wat is Agile?
 • Agile versus traditionele projecten (“watervalmodel”)
 • De stappen in een Agile-project
 • De rollen en taken in een Agile-team
 • Oefenen met de Agile-simulatie
 • Agile-stromingen (XP, Scrum, DSDM, e.a.)
 • Agile-project inpassen in een organisatie
 • Het maken van een (Agile)-planning
 • Bewaken van de kwaliteit en snelheid van je Agile-project
 • Nadelen, risico’s en beperkingen van Agile-methodieken
 • Hulpmiddelen en tools voor het uitvoeren van een Agile-project
 • Online Agile Coach examen (optioneel)

Extra onderdelen 

In de elearning module  staan er een aantal extra modules voor verdere verdieping:

 • Overview van Agile stromingen
 • Extreme Programming
 • DSDM
 • Chrystal Clear
 • Kanban
 • Inleiding op Scaling Agile
 • Overview van Agile en Scrum certificaten

Lesvorm
Cursisten in de online lesomgeving hebben een jaar de tijd om de online lessen en oefeningen te doen. De training bestaat uit 8 blokken met in totaal ruim 60 instructievideo’s, (korte) teksten, downloads van naslag materialen, interactieve oefeningen, groepsdiscussies op forums, huiswerkopdrachten, tussentijdse toetsen en een examen. Na het behalen van het examen krijg je het Agile Coach / Scrum master certificaat.

Voorbeeld Online les
Voorbeeld Online les Agile

Begeleiding
De cursisten volgen stapsgewijs de modules. Het systeem houdt bij waar je gebleven bent. Regelmatig zijn er toetsen om te kijken of je alles snapt. Daarnaast moet je af en toe een opdracht inleveren die door een van de trainers wordt nagekeken en kan je vragen stellen via forums of rechtstreekse berichten aan de trainer. Daarnaast heeft elke cursist recht op een  coachings of adviesgesprek met de trainer van maximaal 1 uur per Skype, Zoom of telefoon.

Om de gehele cursus te doorlopen heb je ongeveer 12 tot 16 uur nodig.

Screenshot Examen
Voorbeeld examen module

Wil je liever de cursus volgen met een bijeenkomst? Meld je dan aan bij een van de reguliere trainingen Agile. We organiseren een aantal maal per jaar de training Agile op diverse locaties in Nederland en België. Ook bij de trainingsdag met een docent krijg je een jaar lang toegang tot de elearning module zodat je daarna in je eigen tijd onderwerpen nog eens kan opzoeken of oefenen.

Na de online opleiding
Na het volgen van deze cursus heb je inzicht Agile methodes en kan je werken met of in je eigen Agile team. Je kan dan de rol van Scrum Master, Agile Coach, Product Owner of Agile teamlid op je nemen. Wil je in een Scrum omgeving werken en misschien een Scrum certificaat behalen? Kijk dan ook naar onze online Scrum trainingen.

Online
Starten wanneer jij wilt
€ 250 excl. BTW (€ 302,50 incl. BTW) of € 275 BTW vrijgesteld