Projectmanagement en Projectmatig werken

De basistraining Projectmanagement en Projectmatig werken is een complete opleiding van 3 dagen waarin het hele werkveld van de projectmedewerker en projectleider aan bod komt. De opleiding is zowel bedoeld voor projectmedewerkers, beginnende projectleiders als voor meer ervaren projectmanagers die hun kennis willen ophalen. Naast de theorie wordt ook de praktijk behandeld en wordt er geoefend.

De kosten voor de training bedragen € 1295 inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie en thee (exclusief btw).

Onderdelen van de cursus

 • Wat is projectmatig werken en wat is het niet?
 • Het bepalen van de projectopdracht
 • Schrijven van een projectplan inclusief planning, begroting en fasering
 • Werken binnen tijd en budget
 • Leiding geven en onderhandelen
 • Communiceren binnen een team en rond een project
 • Trainen van ‘zachte vaardigheden’
 • Inleiding op het gebruik van MS projects en andere projectsoftware
 • Verkenning van methodieken als Prince2, PMBOK, IPMA en cyclisch projectmanagement
 • Samenwerken in teams
 • Projecten en de moederorganisatie

Na afloop van de cursus heeft de cursist nog zes maanden de mogelijkheid van coaching op afstand die bijvoorbeeld gebruikt kan worden om een projectplan te laten beoordelen.

Download hier de brochure Projectmanagement en projectmatig werken met meer informatie over deze training projectmanagement (de brochure opent op een nieuw tabblad). De opleiding vindt een aantal maal per jaar plaats. Klik hier voor de data van de trainingen projectmanagement.

U kunt zich hier inschrijven voor de cursus.
Wilt u in een keer meerdere cursisten aanmelden? Klik dan hier.

Incompany projectmanagement opleiding

De opleiding kan ook incompany plaatsvinden bij uw bedrijf. Indien gewenst is dat ook mogelijk op een locatie ‘op de hei’. Een inhouse cursus projectmanagement kan ook over 6 dagdelen verdeeld worden of worden verkort indien de leerdoelen dat toelaten.

Een incompany projectmanagement opleiding wordt bij ons altijd als maatwerk geleverd. Voordat een cursustraject begint, vindt er eerst een intakegesprek plaats. Daarin wordt er gekeken naar eventuele specifieke knelpunten of problemen welke in de cursus extra aandacht behoeven. Ook wordt er naar de organisatie als geheel gekeken en de relatie met de organisatie van projecten.  Zo sluit deze cursus beter aan dan veel andere (algemene) trainingen projectmanagement.

Indien gewenst kan bij een incompany traject gewerkt worden met een van de bekende projectmanagement methodieken zoals IPMA, PMP, V-Model, Projectmatig creëren of PMW. Ook als u een eigen projectmanagement methode heeft of een branche specifieke methodiek.

Beoordeling voor deze cursus via Springest:
8.6 uit 87 beoordelingen

Deze opleiding wordt ook in het Engels gegeven.