Home » Cursusaanbod » Agile

Agile

Training Agile projectmanagement

aanmelden

Agile projecten gaan niet uit van een vooraf vastomlijnd projectresultaat en zijn daarom goed geschikt voor creatieve projecten, waaronder softwareprojecten, productontwikkeling en innovatietrajecten. Soms kan Agile werken ook breder toegepast worden zoals in de zorg, bij communicatie afdelingen of bij de overheid.

De cursus Agile projectmanagement is bedoeld voor projectleiders, opdrachtgevers en teams die overwegen om Agile te gaan werken. De cursus is ook interessant voor gevorderde projectleiders die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden. Ook als je Scrum Master, Product Owner of Agile Coach wilt worden is deze cursus geschikt. Als je je wilt voorbereiden voor een officieel Scrum Master of Product Owner certificaat dan raden we je aan om onze Cursus Scrum Master of Product Owner te doen.

Trainingsdag + e-learning + Agile Coach examen

Naast de trainingsdag krijg je een jaar lang toegang tot onze e-learning en examenmodule. Na de trainingsdag zal je al een goed begrip hebben van Agile en ermee aan de slag kunnen, de e-learningmodule zal je helpen je kennis over Agile te verdiepen of na enige tijd te op te frissen.

Agile simulatiegame tijdens de training
Agile simulatiegame tijdens de training

In de online examenmodule kan je het examen Agile coach afnemen. Voor het doornemen van de onlinelessen en het voorbereiden op het examen heeft u nog ongeveer 3 uur studietijd nodig. Na het behalen van het examen ontvang je het certificaat “Agile coach”. N.B. het doorwerken van de e-learningomgeving is niet strikt noodzakelijk voor een goed begrip van Agile. Indien gewenst kunt u de training beperken tot uitsluitend de trainingsdag. Je kan zelf bepalen of en wanneer je het examen wilt doen, na de training heb je altijd toegang tot de module.

De kosten voor de training bedragen € 495,- inclusief literatuur, syllabus, toegang tot de e-learningmodule, examen, lunch, koffie/thee en exclusief BTW.

Voorkennis: Enige basiskennis van projectmanagement (watervalmethode) is handig maar niet noodzakelijk.

Agile voor niet ICT-projecten?

Agile is ontstaan in de wereld van de softwareontwikkeling. Alhoewel Agile nu ook daarbuiten toegepast wordt, werkt Agile vooral goed in projecten waarbij iets ontworpen en gemaakt moet worden in opeenvolgende stappen. Dit kan software zijn, maar ook hardware, websites, kunstwerken, uitvindingen, onderzoeksopstellingen, design artikelen, speelgoed, nieuwe machines en dergelijke.

Recent zijn er initiatieven om Agile ook toe te passen in administratieve omgevingen of op marketing- en communicatie-organisaties. Alhoewel we zien dat Agile daar ook voordelen biedt zien we ook dat er binnen dergelijke organisaties  vaak een kleiner deel van het Agile-instrumentarium toegepast wordt. In deze cursus wordt het hele Agile-bestek behandeld. Als je niet betrokken bent in projecten waar iets ontwikkeld of gemaakt wordt, kan het zijn dat bepaalde onderdelen van de Agile-methodiek niet in je organisatie toegepast kunnen worden. Neem contact met ons op als je daar vragen over heeft.

aanmelden

Inhoud training Agile

Je leert in deze opleiding hoe je een Agile-project kunt uitvoeren. We werken daarbij met de belangrijkste verschillende Agile-methodes, zodat je niet vast zit aan een bepaalde school of stroming. Zo wordt er gekeken naar het traditionele watervalmodel, Extreme Programming (XP), SCRUM, DSDM en andere methoden.

Het programma van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wat is Agile?
 • Agile versus traditionele projecten (“watervalmodel”)
 • De stappen in een Agile-project
 • De rollen en taken in een Agile-team
 • Oefenen met de Agile-simulatie
 • Agile-stromingen (XP, Scrum, DSDM, e.a.)
 • Agile-project inpassen in een organisatie
 • Het maken van een (Agile)-planning
 • Bewaken van de kwaliteit en snelheid van je Agile-project
 • Nadelen, risico’s en beperkingen van Agile-methodieken
 • Hulpmiddelen en tools voor het uitvoeren van een Agile-project
 • Online Agile Coach examen (optioneel)

Onderdelen van het online gedeelte van de Agile cursus (extra)

In de elearning module kan alle bovenstaande stof nog eens bekeken worden door middel van video’s, online lessen, interactieve oefeningen en toetsen. Bovendien staan er een aantal extra modules in de elearning module voor verdere verdieping:

 • Examen Agile Coach
 • Overview van Agile stromingen
 • Extremen Programming
 • DSDM
 • Chrystal Clear
 • Kanban
 • Inleiding op Scaling Agile
 • Overview van Agile certificaten
 • Voorbereiden voor het Scrum Master PSM I certificaat (zelfstudie)
 • Voorbereiden voor het Product Owner PSPO I certificaat (zelfstudie)

Na de cursusdag

Na het volgen van deze cursusdag heb je voldoende inzicht in de Agile methodes en kan je werken met of in je eigen Agile team. Je kan dan de rol van Scrum Master, Agile Coach, Product Owner of Agile teamlid op je nemen De cursus kan ook dienen als voorbereiding voor het behalen van officiële Certified Scrum certificaten. Deze certificaten behaal je bij Scrum.org en daar zijn kosten aan verbonden. Het eigen examen en certificaat van deze cursus behoort wel bij de cursusprijs.

De Agile cursus kan zowel inhouse gevolgd worden als tijdens onze open inschrijvingsdata. De training wordt regelmatig ook in het Engels aangeboden. Neem contact met ons op als u een inhouse Agile cursus wilt houden.

Brochure Agile en Scrum training
Brochure Agile

Bekijk of download de brochure Agile  met meer informatie, inclusief een inschrijfformulier. U kunt ook direct online inschrijven >>

Bekijk het overzicht van de data van onze trainingen voor de komende periode. Indien gewenst kan de training ook incompany plaatsvinden. Meer informatie over de Agile-opleiding kunt u in de brochure lezen.

Beoordeling via Springest voor Agile NL:
9.0 uit 31 beoordelingen

Engelstalige training Agile?

De cursus Agile geven we ook in het Engels. Meer informatie hierover kunt u lezen op onze Engelstalige pagina over agile trainingen.

Alleen online?

Bij deze cursus krijg je een uitgebreid online lesprogramma. Wil je liever alleen de lessen online volgen? Kijk dan bij onze Agile Online cursus.