Home » Cursusaanbod » Agile en Scrum

Agile en Scrum

Training Agile & Scrum projectmanagement

aanmelden
De cursus Agile/Scrum projectmanagement is bedoeld voor projectleiders, opdrachtgevers en teams die overwegen om Agile te gaan werken. Ook als je Scrum Master, Product Owner of Agile Coach wilt worden is deze cursus geschikt. Agile projecten gaan niet uit van een vooraf vastomlijnd projectresultaat en zijn daarom goed geschikt voor creatieve projecten, waaronder softwareprojecten, productontwikkeling en innovatietrajecten. De cursus is ook interessant voor gevorderde projectleiders die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden.

Trainingsdag + e-learning + Scrum Master / Agile Coach examen

Naast de trainingsdag krijg je toegang tot onze e-learning en examenmodule. Na de trainingsdag zal je al een goed begrip hebben van Agile en ermee aan de slag kunnen, de e-learningmodule zal je helpen je kennis over Agile te verdiepen of na enige tijd te op te frissen.

Agile simulatiegame tijdens de training
Agile simulatiegame tijdens de training

In de online examenmodule kan je het examen Scrum master / Agile coach afnemen. Voor het doornemen van de onlinelessen en het voorbereiden op het examen heeft u nog ongeveer 3 uur studietijd nodig. Na het behalen van het examen ontvang je het certificaat “Scrum master / Agile coach”. N.B. het doorwerken van de e-learningomgeving is niet strikt noodzakelijk voor een goed begrip van Agile. Indien gewenst kunt u de training beperken tot uitsluitend de trainingsdag. Je kan zelf bepalen of en wanneer je het examen wilt doen, na de training heb je altijd toegang tot de module.

De kosten voor de training bedragen € 495,- inclusief literatuur, syllabus, toegang tot de e-learningmodule, examen, lunch, koffie/thee en exclusief BTW.

Voorkennis: Enige basiskennis van projectmanagement (watervalmethode) is handig maar niet noodzakelijk.

Agile voor niet ICT-projecten?

Agile en Scrum is ontstaan in de wereld van de softwareontwikkeling. Alhoewel Agile nu ook daarbuiten toegepast wordt, werkt Agile vooral goed in projecten waarbij iets ontworpen en gemaakt moet worden in opeenvolgende stappen. Dit kan software zijn, maar ook hardware, websites, kunstwerken, uitvindingen, onderzoeksopstellingen, design artikelen, speelgoed, nieuwe machines en dergelijke.

Recent zijn er initiatieven om Agile ook toe te passen in administratieve omgevingen of op marketing- en communicatie-organisaties. Alhoewel we zien dat Agile daar ook voordelen biedt zien we ook dat er binnen dergelijke organisaties  een kleiner deel van het Agile-instrumentarium toegepast wordt. In deze cursus wordt het hele Agile-bestek behandeld. Als je niet betrokken bent in projecten waar iets ontwikkeld of gemaakt wordt, kan het zijn dat bepaalde onderdelen van de Agile-methodiek niet in je organisatie toegepast kunnen worden. Neem contact met ons op als je daar vragen over heeft.

aanmelden

Inhoud training Agile & Scrum

Je leert in deze opleiding hoe je een Agile-project kunt uitvoeren. We werken daarbij met de belangrijkste verschillende Agile-methodes, zodat je niet vast zit aan een bepaalde school of stroming. Zo wordt er gekeken naar het traditionele watervalmodel, Extreme Programming (XP), SCRUM, DSDM en andere methoden.

Het programma van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wat is Agile? Wat is Scrum?
 • Agile versus traditionele projecten (“watervalmodel”)
 • De stappen in een Agile-project
 • De rollen en taken in een Agile-team
 • Oefenen met de Agile-simulatie
 • Agile-stromingen (XP, Scrum, DSDM, e.a.)
 • Agile-project inpassen in een organisatie
 • Het maken van een (Agile)-planning
 • Bewaken van de kwaliteit en snelheid van je Agile-project
 • Nadelen, risico’s en beperkingen van Agile-methodieken
 • Hulpmiddelen en tools voor het uitvoeren van een Agile-project
 • Online Scrum Master / Agile Coach examen (optioneel)

Na de cursusdag

Na het volgen van deze cursus heb je inzicht Agile en Scrum methodes en kan je werken met of in je eigen Scrum of Agile team. Je kan dan de rol van Scrum Master, Agile Coach, Product Owner of Agile teamlid op je nemen De cursus kan ook dienen als voorbereiding voor het behalen van het officiële Certified Scrum Master (CSM) of het Certified Scrum Product Owner (CSPO) examen van de Scrum Alliance.

De Agile en Scrum cursus  kan zowel inhouse gevolgd worden als tijdens onze open inschrijvingsdata. De training wordt regelmatig ook in het Engels aangeboden. Neem contact met ons op als u een inhouse Agile en Scrum cursus wilt houden.

Brochure Agile en Scrum training
Brochure Agile & Scrum

Bekijk of download de brochure Agile & Scrum met meer informatie, inclusief een inschrijfformulier. U kunt ook direct online inschrijven >>

Bekijk het overzicht van de data van onze trainingen voor de komende periode. Indien gewenst kan de training ook incompany plaatsvinden. Meer informatie over de Agile-opleiding kunt u in de brochure lezen.

Beoordeling via Springest voor Agile & Scrum NL:
9.0 uit 31 beoordelingen

Engelstalige training Scrum?

De cursus Agile & Scrum geven we ook in het Engels. Meer informatie hierover kunt u lezen op onze Engelstalige pagina over agile & scrum trainingen.